Hover Image
00:00
00:00 / 00:00
Hover Image
00:00
00:00 / 00:00

4. Svar på motion om skolsociala team

Kommunfullmäktige 27 augusti 2024

Sammanfattning av punkten "4. Besvarande av motion från Ingvor Bergman (S) och Fredy Neüman (S) om att ge barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden i uppdrag att ta fram en plan för inrättande av skolsociala team på alla skolenheter i kommunen":

Kommunstyrelsen föreslår att motionen från Ingvor Bergman (S) och Fredy Neüman (S) avslås. Motionärerna föreslog att barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden skulle få i uppdrag att utforma en plan för att inrätta skolsociala team på alla skolenheter i Falköpings kommun. Dessa team skulle bestå av personal från både skolan och socialtjänsten för att öka elevernas stöd och samordna insatser.

Kommunstyrelsen hänvisar till att ett arbete redan pågår inom förvaltningarna, och att socialnämnden anser att det är lämpligt att avvakta införandet av en ny socialtjänstlag som förväntas ge större möjligheter till förebyggande arbete. Dessutom bedöms de ekonomiska konsekvenserna av att inrätta skolsociala team som svårbedömda, och det finns inga resurser avsatta för sådana nya verksamheter.

Socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden har yttrat sig över motionen och föreslagit att den ska avslås. Beslutet stöds av att ett omfattande förebyggande arbete redan sker inom kommunen och att resurserna är begränsade.

Socialdemokraterna Ingvor Bergman Motion Socialnämnden Kommunstyrelsen Barn- och utbildningsnämnden Fredy Neüman

Program
5 av 13
Publicerad
tisdag 27 augusti 2024