Hover Image
00:00
00:00 / 00:00
Hover Image
00:00
00:00 / 00:00
Intervju med besökare
Parkfestivalen 2015
10:23
Intervju med Tennessee Drifters
Parkfestivalen 2019
06:18
Tack till arrangörerna
Parkfestivalen 2019
03:27
1 .
Parkfestival 2013
1:20:48

Intervju med Perra Ljungberg

Parkfestivalen 2019

En av initiativtagarna till festivalen

Tomas Nilsson och Perra Ljungberg tog initiativet till den första PARKFESTIVALEN i Mössebergsparken, Falköping, i september 2010. Målsättningen var, och är fortfarande, att skapa en festival för vis- och countrymusik. Vi vill också skapa en ”folkfest” där publiken kan komma och gå som man vill – alltså en gratisfestival.

Ytterligare en ambition är att erbjuda lokala vis- och countryartister en spelmöjlighet.

Att vi valde Mössebergsparken som plats för festivalen beror på att vi båda bor alldeles i närheten och att det är en härlig miljö som inte används för publika arrangemang.

En stark önskan hos oss är också att få grannar och näringsidkare att bli engagerade i PARKFESTIVALEN. Vi är också restriktiva med utformningen av festivalen – t ex vill vi inte ha ölservering – vi ser hellre att PARKFESTIVALEN blir en ”skön dag” där alla är välkomna att njuta av underhållning och picknickkorg eller matservering och fika i parken.

Eftersom festivalen är en gratisfestival – inga entréavgifter, staket eller vakter – bygger finansieringen på sponsorer och frivilliga bidrag från privatpersoner.

Huvudarrangörer för PARKFESTIVALEN är STUDIEFRÄMJANDET representerat av Tomas Nilsson och BASKER MUSIC – artistförmedling och underhållning – representerat av Perra Ljungberg.

I arbetsgruppen omkring festivalen ingår (i skrivande stund) ett tiotal grannar och näringsidkare kring Mössebergsparken.

Parkfestivalen

Publicerad
fredag 09 augusti 2019

Kultur/ Musik